«Είδαμε πάλι την Ευρώπη να καταδικάζει συνειδητά ανθρώπους σε θάνατο»
Μετά από δύο μήνες στη θάλασσα το διασωστικό πλοίο στο οποίο επιβαίνει ο έλληνας εθελοντής Ιάσονας Αποστολόπουλος πιάνει στεριά, αφού έμεινε 15 μέρες μεσοπέλαγα σε καραντίνα εξαιτίας κρουσμάτων που βρέθηκαν ανάμεσα σε πρόσφυγες που μετέφερε
Μετά από δύο μήνες στη θάλασσα το διασωστικό πλοίο στο οποίο επιβαίνει ο έλληνας εθελοντής Ιάσονας Αποστολόπουλος πιάνει στεριά, αφού έμεινε 15 μέρες μεσοπέλαγα σε καραντίνα εξαιτίας κρουσμάτων που βρέθηκαν ανάμεσα σε πρόσφυγες που μετέφερε.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο ίδιος αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που αντιμετώπισαν οι διασώστες τις τελευταίες εβδομάδες.
«Είδαμε δεκάδες ανθρώπους να πεθαίνουν από τη δίψα σε ακυβέρνητες βάρκες φαντάσματα…. Είδαμε τα ευρωπαϊκά κράτη να αφήνουν 52 ανθρώπους εγκλωβισμένους σε πλοίο που μεταφέρει ζώα να κοιμούνται στις κοπριές, σε κλουβιά που κοιμούνται αγελάδες. Είδαμε ανθρώπους να βουτούν στη θάλασσα από απόγνωση που η Ιταλία δεν τους έδινε λιμάνι για 10 μέρες. Είδαμε πάλι την Ευρώπη να καταδικάζει συνειδητά ανθρώπους σε θάνατο» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Δείτε το βίντεο:
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ
- Ιταλία: Η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: – Δεν είμαι εχθρός – Είμαι ήδη νεκρός
- Γιορτή σήμερα 19 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)




