Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο : Αισιοδοξία για τη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων
Οι διοργανωτές των αναβληθέντων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θεωρούν ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν όλους τους χώρους, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σύμφωνα με αρκετά ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης
Η εξασφάλιση των εγκαταστάσεων ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τους διοργανωτές από τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το 2021 λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Και όπως αναφέρουν το Kyodo και το NHK, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, οι διοργανωτές δηλώνουν σίγουροι ότι θα έχουν αυτούς τους χώρους στη διάθεσή τους.
Ωστόσο, κατά την τακτική εβδομαδιαία συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος του «Τόκιο 2020», Μάσα Τακάγια, σχολίασε ότι οι σχετικές αναφορές είναι «αισιόδοξες» και ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.
«Έχουμε δει μια σειρά αναφορών των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση της εξασφάλισης χώρων για τους Αγώνες το 2021» δήλωσε ο Τακάγια και πρόσθεσε:
«Το Τόκιο 2020 γνωρίζει αυτές τις αναφορές, αλλά πρέπει να είμαι πολύ ξεκάθαρος. Δεν είναι κάτι για το οποίο η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο ή η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο έχουν κάνει επίσημη ανακοίνωση. Η οργανωτική επιτροπή δεν έχει κάνει τέτοια ανακοίνωση σε αυτό το στάδιο, και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι πολύ ατυχές να βλέπουμε τέτοιες αναφορές βασισμένες σε αυτήν την αισιόδοξη άποψη».
Τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσχίρο Μούτο, είπε ότι το 80% όλων των απαιτούμενων χώρων είχαν ασφαλιστεί, με το Αθλητικό Χωριό και το Tokyo Big Sight (το κέντρο των μέσων ενημέρωσης) να ανήκουν στο υπόλοιπο 20%.
Οι σχετικές εκθέσεις αναφέρουν ότι το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο και ότι όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, ενώ οι διοργανωτές θα ζητήσουν την έγκριση αυτών των αποφάσεων από τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στις 17 Ιουλίου.
- Λουτσέσκου: «Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και προκριθήκαμε δίκαια»
- Μελόνι: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό
- Καναδάς: Η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ είχε ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς όπλων από την κυβέρνηση
- Ας φάνε παντεσπάνι: Ο Χάρι Στάιλς δεν νοιάζεται αν είσαι πολύ φτωχός για να πας σε συναυλία του
- Η Σάκκαρη ψάχνει «εκδίκηση» και τον πρώτο της ημιτελικό μετά από 22 μήνες (vids)
- Φάμελλος για ακρίβεια: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει γίνει πολυτέλεια

