Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίζουν το (πρώτο) στοίχημα

Κερδίζουν το (πρώτο) στοίχημα

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων "Τόκιο 2020" έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τους χώρους για να φιλοξενηθούν οι αγώνες του χρόνου

Πολύ κοντά στο να κερδίσουν το μεγαλύτερο στοίχημά τους – μετά την αναβολή κατά ένα χρόνο – των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας είναι οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020».

Οπως ανακοίνωσαν έχουν ήδη εξασφαλίσει το 80% των χώρων για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβλήθηκαν αν και οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε εξέλιξη για το Χωριό των Αθλητών και το Τόκιο Big Sight (το μεγάλο εκθεσιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύσας που πρόκειται να φιλοξενήσει αρκετά αθλήματα και εκδηλώσεις).

Οι διοργανωτές ουσιαστικά είχαν την πρώτη ενημέρωση προς τα διεθνή ΜΜΕ (και όχι μόνο) σχετικά με τη διαδικασία εξασφάλισης χώρων για τις νέες ημερομηνίες των Αγώνων μετά από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Τόκιο 2020.

Η εξασφάλιση χώρων για το 2021 έχει θεωρηθεί ως μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Τόκιο 2020 μετά την ανακοίνωση της πρώτης αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων τον περασμένο Μάρτιο. «Ελπίζουμε τελικά να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους χώρους για τα ίδια αθλήματα το επόμενο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής Τοσίρο Μούτο σύμφωνα με το Reuters και συνέχισε.

“Οι προσαρμογές παραμένουν, αλλά είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον το 80% των εγκαταστάσεων που αρχικά είχαν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να φιλοξενήσουν τους αγώνες που επρόκειτο να αρχίσουν τον άλλο μήνα.

Το πιο δύσκολο στοίχημα ήταν το Ολυμπιακό Χωριό που θα φιλοξενήσει τους 10.500 και πλέον αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους συνοδούς τους. Τα περισσότερα διαμερίσματα είχαν ήδη πουληθεί για να χρησιμοποιηθούν μετά τους αγώνες αλλά τελικά οι διοργανωτές έχουν προχωρήσει πολύ τις διαπραγματεύσεις για να πάρουν παράταση ενός χρόνου τουλάχιστον χωρίς έξτρα κόστος ή έστω με μικρή οικονομική ζημιά σε κάποιους από τους 41 χώρους που απαιτούνται για τους αγώνες.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο (TMG) η οποία επιβλέπει τις διαπραγματεύσεις για το Χωριό των Αθλητών και το Τόκιο Big Sight χαρακτήρισε ως βασική προτεραιότητα για τους διοργανωτές το συγκεκριμένο στοίχημα.

Πλέον αρκετοί ιδιώτες προγραμματιστές θα πουλήσουν το Ολυμπιακό Χωριό μετά τους αγώνες, αφήνοντας τις διαπραγματεύσεις όπου χρειαστεί στην ιαπωνική κυβέρνηση.

Το “Tokyo Big Sight” προορίζεται να είναι το βασικό κέντρο Τύπου και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης των αγώνων με τον Τοσίρο Μούτο να αναγνωρίζει ότι έχουν ήδη γίνει αρκετές κρατήσεις για τη χρήση του μεταολυμπιακά, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά κέντρα στην Ιαπωνία.

Για αυτό και το μεγαλύτερο μέρος των χώρων του είναι υπό διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που αποτελεί “πονοκέφαλο” των διοργανωτών είναι οι βασικοί χορηγοί των αγώνων και  αν αυτοί θα παρατείνουν τις συμβάσεις τους και μετά το Δεκέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις

Τα 2/3 των χορηγών δεν έχουν αποφασίσει εάν θα παρατείνουν τις συμβάσεις τους μετά τον Δεκέμβριο και σε έρευνα που έγινε φέρεται ότι 57 από τους 78 χορηγούς των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων απάντησαν ότι ακόμα δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση και μόνο το 12% αυτών επιβεβαίωσε  την πρόθεσή τους να επεκτείνουν τις τρέχουσες συμβάσεις τους.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό είπε το 65% παραδέχτηκε ότι είναι αναποφάσιστοι και δεν έχουν ακόμη συνομιλήσει με το “Τόκιο 2020”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες εξέφρασαν ανησυχίες ότι οι διαφημιστικές τους δραστηριότητες ενδέχεται να επηρεαστούν από μέτρα που αποσκοπούν στη μειωση του πλήθους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με το αν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν σίγουρα να πραγματοποιηθούν έστω το 2021.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί πραγματικά να υποσχεθεί ότι οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί θα διεξαχθούν 100% το 2021″, δήλωσε ο Μούτο, σύμφωνα με την Agence France-Presse.

Το “Τόκιο 2020” πριν την αναβολή είχε εξασφαλίσει χορηγίες ρεκόρ (3 δισεκατομμυρίων ευρώ) από τους εγχώριους σπόνσορες για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Γιάννης Λαμπίρης

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024