Από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι «δεν πάει άλλο» με τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε αργά χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σοβαρές πιέσεις

Προσερχόμενος σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε σε δημοσιογράφο, ο οποίος, αφού παρατήρησε ότι έχουμε ήδη ζητήσει σημαντικά πράγματα από την ΕΕ για την Τουρκία, ρώτησε αν υπάρχει διάθεση να της ασκηθούν πιο σοβαρές πιέσεις ή κυρώσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι «γίνονται τα αναγκαία διαβήματα, οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, και τη Δευτέρα θα υπάρξει η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών που θα την ακολουθήσουν ενδεχόμενα και κάποιες άλλες. Νομίζω ότι, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, από τη δραστηριοποίηση της ΕΕ υπάρχει μια αντίληψη ότι δεν πάει άλλο με τις προκλήσεις της Τουρκίας».

Πρωτοβουλίες

Σε ερώτηση αν αυτό θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα που θα αναγκάσουν την Τουρκία να αλλάξει στάση, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ