Ενα σοκαριστικό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει άντρες της ασφάλειας να ρίχνουν μια έγκυο αφροαμερικανή στο πάτωμα και να τη συλαμβάνουν, προκαλώντας οργή στη Γαλλία.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, με άνδρες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού «Aulnay-sous-Bois» στο Παρίσι να σπρώχνουν και να τραβούν την επτά μηνών έγκυο γυναίκα, η οποία στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος.

Στο βίντεο ακούγεται η φωνή ενός άντρα να φωνάζει «είναι έγκυος, είναι έγκυος!».

Η γυναίκα, η Ντιατού, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε η 7μηνη εγκυμοσύνη της. Οι αρχές την κράτησαν για αρκετές ώρες πριν αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιστατικό φέρεται να συνέβη επειδή οι αστυνομικοί της είπαν να φορέσει προστατευτική μάσκα αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF ανέφερε ότι η γυναίκα δάγκωσε και έφτυσε τους άνδρες ασφαλείας και γι΄ αυτό το προσωπικό ενήργησε με αυτό τον τρόπο.

«Δεν τους προσέβαλα, δεν τους χτύπησα, δεν καταλαβαίνω γιατί με έριξαν στο πάτωμα» είπε σε δηλώσεις της η Ντιατού. «Κάθε φορά που βλέπω το απόσπασμα κλαίω. Οι εικόνες έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μου».