Wall Street : Καλπάζει ο Nasdaq – Για πρώτη φορά πάνω από τις 10.000 μονάδες
Απώλειες κατέγραψαν ο Dow Jones και ο S&P 500 στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. Αντιθέτως, ο δείκτης Nasdaq σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό.
Απώλειες κατέγραψαν ο Dow Jones και ο S&P 500 στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street στον απόηχο των ανακοινώσεων της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Οι προβλέψεις της Fed
Η Fed αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την πορεία του ΑΕΠ το 2020, αναμένοντας συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας κατά 6,5% το 2020.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αξιωματούχων της, τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα μέχρι το 2022. Η Κεντρική Τράπεζα παράλληλα προέβλεψε το ποσοστό ανεργίας στο 9,3% ως το τέλος του χρόνου.
Αντιθέτως, ο δείκτης Nasdaq, με τη βοήθεια των κερδών των μετοχών της Microsoft και της Apple, συνέχισε να καταγράψει άνοδο, σε νέο ιστορικό υψηλό, κλείνοντας πάνω από τις 10.000 μονάδες.
Οι δείκτες
Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 282,31 μονάδων (-1,04%), στις 26.989,99 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 66,59 μονάδων (+0,67%), στις 10.020,35 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πεντακόσιες μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες και θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε μειωμένος κατά 17,04 μονάδες (-0,53%) στις 3.190,14 μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Οι αρχές αναστέλλουν τις πτήσεις σε αεροδρόμιο του Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, για «λόγους ασφαλείας»
- Με το βλέμμα στα αστέρια στο Καρπενήσι
- «Η ελπίδα θέλει σκληρή δουλειά» – Η επίδειξη SS26 του Marc Jacobs καταπιάστηκε με το θέμα της θλίψης
- Μπαρτζώκας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα»
- Φον ντερ Λάιεν: Θέλει να εξαφανιστούν τα προσκόμματα που εμποδίζουν την Ευρώπη να γίνει «παγκόσμιος γίγαντας»
- Ζιζέλ Πελικό: Σπάει την σιωπή της και περιγράφει πως έμαθε την αλήθεια – «Όχι, όχι δεν μπορώ άλλο να το αντέξω»






