Θησείο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι με μπουκάλια βενζίνης
Οι ανήλικοι είπαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκαν, ότι θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν. αργά το βράδυ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.
Πέντε ανήλικοι, 17, 14 και 15 ετών οι οποίοι είχαν στα σακίδιά τους μπουκάλια με βενζίνη, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην περιοχή του Θησείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ανήλικοι είπαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκαν, ότι θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν. αργά το βράδυ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.
Μόνο δύο εκ των ανηλίκων γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους και συναντήθηκαν χθες και οι 5 για πρώτη φορά κατόπιν ραντεβού που κανόνισαν μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο.
Την ίδια ώρα δύο εξ αυτών είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της Παρασκευής 5-5 στην Πλατεία Συντάγματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο των εξελίξεων τρία είναι τα ζητούμενα που απασχολούν τις αρχές, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ
Αρχικώς το ενδεχόμενο να έχει συντελεστεί κάποια αλλαγή στη μεθοδολογία και την κατασκευή των μολότοφ καθώς φαίνεται πως παύουν να υπάρχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες από τις οποίες αντλούνται και κατασκευάζονται ενώ τα «ραντεβού για επιθέσεις» ίσως να δίνονται πλέον διαδικτυακά.
Αφετέρου, το ενδεχόμενο οι «βετεράνοι- αντιεξουσιαστές» να προβαίνουν στην στρατολόγηση «αχαρτογράφητων» νεαρών παιδιών που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι και να σκορπίζουν τα εργαστήρια κατασκευής των μολότοφ ώστε να γίνονται επιθέσεις χωρίς να υπάρχουν γιάφκες που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών.
Ειδικότερα, οι αρχές ψάχνουν για «στρατολόγους», οι οποίοι προσεγγίζουν τα νεαρά παιδιά, και ενδέχεται να έχουν «παρελθόν» με τρομοκρατικές επιθέσεις.
- Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν επιθέσεις εναντία στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Super League μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (pic)
- Τι δεν πρέπει να συζητήσετε με την αστυνομία αν σας συλλάβουν – Οι συμβουλές ενός ποινικολόγου
- Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-2: Άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους» με σούπερ Ταρέμι και Ζέλσον (vids)
- Στη Ρώμη τον λένε «Μαέστρο», στη Νέα Υόρκη «Βασιλιά» – Η ξέφρενη, κινηματογραφική πορεία του Άμπελ Φεράρα
- Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ από τη νέα προσπάθεια Δούκα για δημιουργία κλίματος ενόψει συνεδρίου





