
Η δοκιμή του εμβολίου της Οξφόρδης έχει 50% πιθανότητα επιτυχίας
Το πειραματικό εμβόλιο, γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19, είναι ένα από τα πρωτοποριακά στην παγκόσμια κούρσα που προστατεύει ενάντια στον νέο κοροναϊό.
Η δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κοροναϊού έχει μόλις 50% πιθανότητες επιτυχίας καθώς ο ιός φαίνεται να εξασθενεί γρήγορα στη Βρετανία, δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ένας από τους καθηγητές που ηγείται της ανάπτυξης του εμβολίου.
Ο Άντριαν Χιλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης, το οποίο συνεργάζεται με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την παραγωγή του εμβολίου, δήλωσε ότι μια επερχόμενη δοκιμή, με τη συμμετοχή 10.000 εθελοντών, απειλείται να μην έχει «κανένα αποτέλεσμα» λόγω της χαμηλής μετάδοσης της Covid-19 στην κοινότητα.
«Είναι μια κούρσα ενάντια στον ιό που εξαφανίζεται και ενάντια στον χρόνο», δήλωσε ο Χιλ στη βρετανική εφημερίδα. «Προς το παρόν, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα».
Το πειραματικό εμβόλιο, γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19, είναι ένα από τα πρωτοποριακά στην παγκόσμια κούρσα που προστατεύει ενάντια στον νέο κοροναϊό.
Η ομάδα του Χιλ ξεκίνησε δοκιμές σε πρώιμο στάδιο σε ανθρώπους τον Απρίλιο, μια από τις λίγες που έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Πήγα για τρέξιμο το πρωί, δεν έχω άγχος για τον τελικό» (vid)
- Πατροκτονία στη Mango; To μίσος των Αντίκ, η εμμονή με το χρήμα και τα 7 στοιχεία που «δείχνουν» δολοφονία
- Πράσινο φως του CERN για τον διάδοχο του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων
- Ολυμπιακός – Ρεάλ: Στο «T-Center» για τον τελικό Μπατίστ και Βούιτσιτς (vid)
- Τσουκαλάς: Για να κρατήσουν τους μισθούς τους βουλευτές της ΝΔ, η χώρα μπορεί να χάσει κονδύλια
- Καιρός: Θερμοκρασίες που θα έχουν μπροστά τον αριθμό 3 πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος




