
Θεσσαλονίκη : Επιστρατεύονται ρομπότ για την απολύμανση σε σχολεία και δημοτικά κτίρια
Ειδικά ρομπότ, που θα εκτελούν χρέη απολύμανσης στα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια, προμηθεύτηκε ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, στη «μάχη» κατά της διασποράς της πανδημίας του νέου κοροναϊού.
Ειδικά ρομπότ, που θα εκτελούν χρέη απολύμανσης στα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια, προμηθεύτηκε ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, στη «μάχη» κατά της διασποράς της πανδημίας του νέου κοροναϊού.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, κάποια από τα ρομπότ που αποκτήθηκαν από τη δημοτική αρχή θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές και τα υπόλοιπα στις υπηρεσίες του δήμου. Το κάθε ένα μπορεί να απολυμάνει χώρους έως και 700 τ.μ., ενώ η απολύμανση για ένα μέσο δωμάτιο δεν διαρκεί πάνω από 6 λεπτά.
Μετά την απολύμανση, οι χώροι είναι άμεσα επισκέψιμοι, αφού το υλικό που χρησιμοποιείται για την αντισηψία είναι πιστοποιημένο υγειονομικά και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία εργαζομένων και δημοτών.
«Επιστρατεύουμε κάθε μέσο αντιμετώπισης του κοροναϊού. Αυτό που γινόταν συστηματικά μέχρι σήμερα θα συνεχιστεί και μάλιστα με ενισχυμένο πλέον το “οπλοστάσιό” μας. Με τη νέα εξελιγμένη μέθοδο απολύμανσης εξοικονομούνται πόροι αλλά πρωτίστως διασφαλίζεται η υγεία των δημοτών μας. Παραμένουμε ασφαλείς με σχέδιο και οργάνωση, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και σε αυτό το πεδίο», δηλώνει ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
- Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η 43χρονη στο Ηράκλειο
- Σάλος με διάσημη influencer του MAGA που αποδείχτηκε AI – Ποιος έφτιαξε την Έμιλι Χαρτ;
- Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Παραληρηματικές δηλώσεις Βούλτεψη κατά της Κοβέσι με «άρωμα» Τσαουσέσκου
- Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το «ύστατο χαίρε» στον Στέφανο Ληναίο με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου
- Η Μόσχα αναστέλλει τις ροές πετρελαίου του Καζακστάν μέσω Ντρούζμπα – Απειλείται η τροφοδοσία του Βερολίνου
- Στο NBA Draft του 2026 ο Aλέξανδρος Σαμοντούροφ (pic)





