Fox News: Η κυβέρνηση Τραμπ θα αποκαταστήσει εν μέρει την χρηματοδότηση του ΠΟΥ
Η κυβέρνηση Τραμπ «θα συμφωνήσει να καταβάλει ποσό έως αυτό που καταβάλλει η Κίνα σε εκτιμώμενες συμβολές» στον ΠΟΥ, μετέδωσε το Fox News
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποκαταστήσει εν μέρει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μετέδωσε αργά χθες Παρασκευή το βράδυ το Fox News, επικαλούμενο προσχέδιο επιστολής.
Η κυβέρνηση Τραμπ «θα συμφωνήσει να καταβάλει ποσό έως αυτό που καταβάλλει η Κίνα σε εκτιμώμενες συμβολές» στον ΠΟΥ, μετέδωσε το Fox News επικαλούμενο την επιστολή.
Ο πρόεδρος Τραμπ ανέστειλε τη συμβολή των ΗΠΑ στον ΠΟΥ στις 14 Απριλίου, κατηγορώντας τον διεθνή οργανισμό ότι προάγει την «παραπληροφόρηση» της Κίνας όσον αφορά το ξέσπασμα του νέου κορονοϊου και σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει μια αξιολόγηση του ΠΟΥ. Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέρριψαν τους ισχυρισμούς αυτούς, ενώ η Κίνα επέμεινε ότι είναι διαφανής και ανοιχτή.
Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος συμβαλλόμενος στον ΠΟΥ. Αν οι ΗΠΑ καταβάλουν το αντίστοιχο της συμβολής της Κίνας, όπως προστίθεται στο δημοσίευμα του Fox, το νέο επίπεδο της χρηματοδότησης του οργανισμού από την Ουάσινγκτον θα ανέρχεται σε περίπου το ένα δέκατο του προηγούμενου ποσού που κατέβαλλε το οποίο ανερχόταν σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Τα «είπε όλα» με μια κίνηση ο Ταρέμι
- Χίος: Φαναράκια στη θάλασσα στη μνήμη των θυμάτων – «Γέμισε η Μεσόγειος κορμιά μεταναστών» [βίντεο]
- Τέμπη: «Υπήρχε φωτιά κοντά μας, αδιανόητα τυχερή που ζω» – Η ανατριχιαστική μαρτυρία της Ελευθερίας Δρίγκα
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βγάζει από τον «πάγο» την εμπορική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Το 3-0 από τον Ζέλσον Μαρτίνς με προβολή (vid)
- Από τα reality στην πολιτική: Η Σάρον Όσμπορν «γλυκοκοιτάζει» το δημαρχείο του Μπέρμιγχαμ





