Κοροναϊός : Υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση των αεροπορικών εταιρειών τάσσεται η Ισπανία
Η Ισπανία θέλει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση που έχουν προκαλέσει στις αεροπορικές εταιρείες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί με στόχο να συγκρατηθεί η πανδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Νάντια Καλβίνο
Η Ισπανία θέλει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση που έχουν προκαλέσει στις αεροπορικές εταιρείες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί με στόχο να συγκρατηθεί η πανδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Νάντια Καλβίνο.
«Υποστηρίζουμε πως πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή απάντηση» δήλωσε η Καλβίνο σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg TV, προσθέτοντας πως οποιεσδήποτε απαντήσεις από μεμονωμένες χώρες δεν πρέπει να στρεβλώσουν τον ανταγωνισμό.
«Όλοι αυτοί οι μεγάλοι αερομεταφορείς δεν είναι της μιας εθνικότητας ή της άλλης, είναι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς» τόνισε.
Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξασφαλίσουν ένα «πεδίο ισότιμου ανταγωνισμού» για τις αεροπορικές εταιρείες και δεν πρέπει να επιτραπεί στις χώρες που έχουν τις πιο βαθιές τσέπες να δώσουν περισσότερη βοήθεια στις δικές τους αεροπορικές εταιρείες σε βάρος των αεροπορικών εταιρειών άλλων χωρών, υπογράμμισε η Καλβίνο.
Μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η γερμανική Lufthansa, διαπραγματεύονται συμφωνίες αρωγής με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.
«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ώστε να εξασφαλίσει πως δε θα παραβιαστούν οι κανόνες του ανταγωνισμού» δήλωσε η Καλβίνο.
Η ισπανίδα υπουργός επανέλαβε επίσης τη θέση της χώρας της υπέρ της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης, που θα χρηματοδοτηθεί από κοινού από τα κράτη-μέλη.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Οι γυναίκες τρελαίνονται με το gay, τηλεοπτικό ρομάντζο «Heated Rivalry» – Τι σημαίνει αυτό για τους άνδρες;
- Εθνική Ανδρών πόλο: Πότε είναι ο μικρός τελικός για το χάλκινο μετάλλιο
- Ρόδος: Τι υποστήριζε ο 49χρονος για τον θάνατο του ξενοδόχου – Είχε σκηνοθετήσει τη δολοφονία να δείχνει τροχαίο
- Τροχαία: Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής
- Κραν Μοντανά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς
- Η Αμερική του Τραμπ: Νέα πολιτική της ICE επιτρέπει στους πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα

