Κοροναϊός – Αυστρία : Έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων
Κατά μέσο όρο, η ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο ήταν στην Αυστρία 0,72%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό, που στη Βρετανία ήταν 5%, στη Σουηδία 4,2%, στη Γερμανία 1,7% και στην Ελβετία 1,12%
Η ποσοστιαία ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Αυστρία βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο έως τώρα επίπεδο, συγκεκριμένα στο 0,34%, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι το αυστριακό υπουργείο Υγείας
Κατά μέσο όρο, η ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο ήταν στην Αυστρία 0,72%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό, που στη Βρετανία ήταν 5%, στη Σουηδία 4,2%, στη Γερμανία 1,7% και στην Ελβετία 1,12%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, για τέταρτη κατά σειρά ημέρα σήμερα η ημερήσια αύξηση σε απόλυτους αριθμούς ήταν διψήφια και ανερχόταν σε 52 νέα κρούσματα, έναντι των 357 ανθρώπων που ανάρρωσαν μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως τώρα στην Αυστρία, ανέρχεται σε 14.925, συνολικά έχουν αποθεραπευτεί 11.328, σε νοσοκομείο νοσηλεύονται 700 άνθρωποι, από αυτούς οι 176 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ υπήρξαν 510 θάνατοι άμεσα ή έμμεσα από τον κορονοϊό.
Ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ αναφέροντας το μεσημέρι, ότι χθες, Τρίτη, διενεργήθηκαν τα περισσότερα έως σήμερα διαγνωστικά τεστ μέσα σε μία ημέρα, συγκεκριμένα 12.776, ενώ ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται ήδη σε 201.794, τόνισε ότι πρόκειται για μία “χαρμόσυνη επιτυχία της πρώτης φάσης των εντατικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού και η Αυστρία έχει πανευρωπαϊκά την πιο ευοίωνη τάση”.
Ο ίδιος προειδοποίησε ταυτόχρονα να μην υπάρξει τώρα επιπολαιότητα, γιατί, όπως σημείωσε, σε αυτούς τους αριθμούς δεν περιλαμβάνεται ακόμη ο αντίκτυπος της πρώτης χαλάρωσης των μέτρων, ο οποίος θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι την ερχόμενη Δευτέρα και στη βάση μίας σειράς αξιολογήσεων, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των επιδράσεων των πρώτων σταδιακών ανοιγμάτων καταστημάτων και επιχειρήσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Οι τέσσερις λόγοι που ορίστηκε ο Ευαγγέλου στον τελικό Κυπέλλου
- Μέτρα στήριξης: Στο τραπέζι η επέκταση επιδότησης σε diesel και λιπάσματα
- Τσερνόμπιλ: Πώς η φύση επέστρεψε εκεί που ο άνθρωπος εξαφανίστηκε
- Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από αλλοδαπούς στην Κάτω Τιθορέα – Τι λέει ο δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας
- Θλίψη στη Μεσαρά: Δύο νεκροί από ανατροπές τρακτέρ μέσα σε λίγη ώρα
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ εξετάζει μέτρα για την αεροπλοΐα λόγω του φόβου για έλλειψη καυσίμων αεριωθουμένων


