
Πάπας Φραγκίσκος: Αντιμέτωπη με μια ιστορική πρόκληση η Ευρώπη
«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια καθοριστικής σημασίας πρόκληση, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνον το μέλλον της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου», τόνισε ο πάπας, κατά την λήξη των τελετών για το Καθολικό Πάσχα, στο Βατικανό
«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια καθοριστικής σημασίας πρόκληση, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνον το μέλλον της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου», τόνισε ο πάπας, κατά την λήξη των τελετών για το Καθολικό Πάσχα, στο Βατικανό.
«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να επιδειχθεί περαιτέρω αλληλεγγύη, προσφεύγοντας και σε καινοτόμες λύσεις», πρόσθεσε ο ποντίφικας. «Η εναλλακτική σε αυτό, κατά την άποψη του ποντίφικα, είναι μόνον ο εγωισμός των ειδικών συμφερόντων και ο πειρασμός μιας επιστροφής στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να δοκιμαστούν σκληρά η ειρηνική συνύπαρξη και η ανάπτυξη των επόμενων γενεών».
Ο Φραγκίσκος, τέλος, ζήτησε «να χαλαρώσουν οι διεθνείς κυρώσεις, οι ποίες δεν επιτρέπουν στις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί, να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στους πολίτες τους», όπως και «να επιτραπεί σε όλες τις χώρες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τις φάσης αυτής, μειώνοντας -αν όχι παραγράφοντας- το χρέος που βαραίνει τους προϋπολογισμούς των πιο φτωχών κρατών».
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ









