MέΡΑ25: Το κράτος να γίνει ο αγοραστής ύστατης ανάγκης των αγροτικών προϊόντων
Πρόταση προς την κυβέρνηση να εγγυηθεί το κράτος στους αγρότες ότι θα αγοράσει (στις αντίστοιχες περσινές τιμές) όλες τις ποσότητες αδιάθετων, λόγω κρίσης, αγροτικών αγαθών, καταθέτει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.
Πρόταση προς την κυβέρνηση να εγγυηθεί το κράτος στους αγρότες ότι θα αγοράσει (στις αντίστοιχες περσινές τιμές) όλες τις ποσότητες αδιάθετων, λόγω κρίσης, αγροτικών αγαθών, καταθέτει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η ανυπαρξία ουσιαστικής κυβερνητικής πολιτικής στήριξης της αγροτικής παραγωγής θα φέρει, πέραν της κατάρρευσης των αγροτών, και τη διατροφική κρίση των υπόλοιπων».
Το ΜέΡΑ 25 εκφράζει την ανησυχία ότι η ακύρωση εξαγωγών των αγροτικών μας προϊόντων, καθώς και τα εμπόδια στις εγχώριες μεταφορές τους, αναγκάζουν τους αγρότες μας να αποφασίζουν καθημερινά μείωση της αγροτικής παραγωγής. Αυτό, προσθέτει, σημαίνει ότι η αγροτική παραγωγή, που παίρνει πολύ καιρό να ανακάμψει μετά από μια τέτοια συρρίκνωση, θα παραμείνει μειωμένη και αφού ξεπεράσουμε την πανδημία. Σημειώνει επίσης ότι αυτή η μεσοπρόθεσμη μείωση της προσφοράς αγροτικών αγαθών επιφυλάσσει αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων ακριβώς τη στιγμή που τα εισοδήματα των πολλών καταρρέουν.
Ακόμη, το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι όπως οι κεντρικές τράπεζες λειτουργούν ως δανειστές ύστατης ανάγκης σε περιόδους κατάρρευσης των τραπεζών, έτσι το κράτος έχει υποχρέωση να λειτουργήσει ως αγοραστής ύστατης ανάγκης των αγροτικών προϊόντων για να στηρίξει τόσο τους αγρότες όσο και τους πολίτες των οποίων τα εισοδήματα καταρρέουν.
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
- Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση τη Μεγάλη Πέμπτη – Πότε ανοίγει για όλους
- Άννα Κορακάκη: Έγινε 30 χρόνων και ποζάρει αγκαλιά με την κορούλα της – Το μήνυμα της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442