
Κοροναϊός : Βεβαιώθηκαν χθες 1.400 παραβάσεις των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας
Επίσης, έγιναν επτά συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων
Σε 1.400 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι παραβάσεις των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού, ενώ έγιναν 7 συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων χθες, Σάββατο 28 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι 1.400 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 547 στην Αττική, 120 στην Κρήτη, 104 στα Ιόνια Νησιά, 87 στη Θεσσαλονίκη, 72 στη Στερεά Ελλάδα, 71 στη Δυτική Ελλάδα, 66 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στην Πελοπόννησο, 62 στη Θεσσαλία, 60 στην Ήπειρο, 54 στο Νότιο Αιγαίο, 50 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 23 στο Βόρειο Αιγαίο και 19 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.606 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, χθες έγιναν 7 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.ά.) παρά τη σχετική απαγόρευση.
Οι συλλήψεις ανά περιοχή είναι οι εξής: 3 στην Αττική, 1 στην Πελοπόννησο, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στην Ήπειρο και 1 στη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 286 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 296 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Τέμπη: Κλειστές έως τις 22 Μαΐου οι σήραγγες λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης
- Τι είδους ειρήνη εξυπηρετεί τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή;
- Η κόρη της Άννα Γουίντουρ χωρίζει από τον σύζυγό της – Δύο εβδομάδες πριν εμφανίστηκαν μαζί στο Met Gala
- Ο ΠΟΥ να κηρύξει την κλιματική αλλαγή «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας» – 600.000 θάνατοι στην Ευρώπη από τη ρύπανση του αέρα
- Ρωσία: Γονείς – τέρατα κρατούσαν το 2χρονο παιδί τους μέσα σε φέρετρο και το βασάνιζαν – Αδιανόητο έγκλημα
- Βρετανία: Ο Λάρι ο γάτος ο μακροβιότερος ένοικος στη Ντάουνινγκ Στριτ – Γιατί δεν στεριώνει Πρωθυπουργός


