
Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ: Στο επίκεντρο κοροναϊός και ελληνοτουρκικά
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Οι εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και η κατάσταση στη Λιβύη, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του ιού Covid-19, με έμφαση στον συντονισμό των προσπαθειών για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών, τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού και την εξέταση των γεωπολιτικών επιπτώσεων που αυτός θα επιφέρει.
Θα συζητηθούν επίσης, όπως αναφέρεται, οι εξελίξεις σχετικά με τη μεταναστευτική πίεση στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και την εφαρμογή της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, η κατάσταση στη Λιβύη και οι διεργασίες για τη σύσταση της νέας επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων, καθώς και η στρατηγική αναθεώρηση της αποστολής EUTM Mali.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)

