Κοροναϊός : Παράνομη βότκα και αλκοόλ γίνονται απολυμαντικά στην Πολωνία
Σχεδόν μισό εκατομμύριο λίτρα παράνομης βότκας και καθαρού αλκοόλ που παράχθηκε παράνομα θα χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό για την μάχη κατά της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.
Στην Πολωνία σχεδόν μισό εκατομμύριο λίτρα παράνομης βότκας και καθαρού αλκοόλ που παράχθηκε παράνομα θα χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό για την μάχη κατά της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.
Τα προϊόντα που έχουν κατασχεθεί θα χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση κτιρίων και ΜΜΜ
Οι υπηρεσίες των τελωνείων και πάταξης οικονομικών εγκλημάτων έχουν στις αποθήκες τους τουλάχιστον 430.000 λίτρα βότκας και καθαρού αλκοόλ, νοθευμένου και μη, τα οποία έχουν κατασχέσει. Αντί να τα καταστρέψουν, πολλές χιλιάδες λίτρα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση κτιρίων και μέσων μεταφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Ολστίν, στη βόρεια Πολωνία, έλαβε 1.000 λίτρα αγνού αλκοόλ, ενώ τρία νοσοκομεία συνολικά 2.5000 λίτρα, δήλωσε η Μάρτα Ρόσιακ εκπρόσωπος της υπηρεσίας τελωνείων της περιοχής.
Η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με αλκοόλ και παράνομη βότκα να στέλνεται σε αστυνομικά τμήματα, συνοριοφύλακες και δημόσιες υπηρεσίες.
Παράνομα αποστακτήρια εντοπίζονται συχνά στην Πολώνια, κυρίως στα βορειοανατολικά. Εκεί παράγεται μια δημοφιλής αυτοσχέδια βότκα που είναι πολύ πιο φτηνή από αυτή που παράγεται νόμιμα.
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων




