Ο δήμαρχος της Νίκαιας (πόλης στη νοτιοανατολική Γαλλία), Κριστιάν Εστροζί, δήλωσε σήμερα ότι θα κλείσει την περίφημη παραλιακή λεωφόρο της πόλης Προμενάντ ντεζ Αγκλέ στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού

Ο δήμαρχος της Νίκαιας (πόλης στη νοτιοανατολική Γαλλία), Κριστιάν Εστροζί, δήλωσε σήμερα ότι θα κλείσει την περίφημη παραλιακή λεωφόρο της πόλης Προμενάντ ντεζ Αγκλέ στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ο Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ακόμη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI πως εξετάζει αν θα επιβάλει μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νίκαια.

«Σκέπτομαι ενδεχόμενη εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας ήδη από απόψε, εξαιρουμένου ασφαλώς του προσωπικού προτεραιότητας το οποίο πρέπει επίσης να φροντίσουμε» πρόσθεσε ο Εστροζί, ο οποίος έχει και ο ίδιος βρεθεί θετικός στον κοροναϊό.

Η Γαλλία έθεσε την Τρίτη τα 67 εκατομμύρια των κατοίκων της υπό περιορισμό στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του ιού που έχει μολύνει παγκοσμίως τουλάχιστον 245.000 ανθρώπους, με τον αριθμό των νεκρών να υπερβαίνει τις 10.028.

Η Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ είναι μια μεγάλη λεωφόρος κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου.

Κατασκευάστηκε το 18ο αιώνα, όταν η αγγλική αριστοκρατία συνήθιζε να περνά τους χειμώνες της στη Νίκαια.

Οι ντόπιοι συγκεντρώνονται κατά μήκος του πεζόδρομου τα Σαββατοκύριακα για να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο, σκέιτινγκ ή τζόκινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2016, μετά τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλης, ένας 31χρονος οδήγησε το φορτηγό του πάνω στο πλήθος στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σκοτώνοντας 86 ανθρώπους.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr