Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, οι ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία

Έκκληση προς τους ηλικιωμένους να μείνουν στο σπίτι, λέγοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας εξακολουθεί να μην κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, απηύθυνε άλλη μια φορά ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

Υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα ληφθούν περισσότερα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού, ο κ. Μουταφτσίσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη Βουλγαρία ανήλθε σε 112.

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, οι ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία.

Οι υπόλοιποι ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των πόλεων Βάρνα, Πλέβεν, Σμόλιαν, Πέρνικ, Πλόβντιβ, Γκάμπροβο, Λόβετς, Μπλαγκόεβγκραντ, Μπουργκάς και Λομ.

Σημειώνοντας ότι μόνο 500 από τα συνολικά 5.000 τεστ ανίχνευσης του ιού που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στη Βουλγαρία πληρώθηκαν από κρατικούς πόρους, ο κ. Μουταφτσίσκι ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που δώρισαν τα υπόλοιπα.

Τόνισε ακόμα ότι αυτήν τη χρονική περίοδο οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 10.000 τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr