
Εμφύλιος στην ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στα νησιά
Υπονόμευση από τοπικούς αστυνομικούς και ενέργειες δολιοφθοράς μεταξύ ενστόλων καταγγέλλουν στελέχη και συνδικαλιστές της Αστυνομίας με αφορμή τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια σε Λέσβο και Χίο
«Είπαμε να υπάρχουν τα κριτήρια εντοπιότητας της ΕΛ.ΑΣ., το 70% των αστυνομικών να βρίσκεται στην επαρχία, παρότι εκεί καταγράφεται το 30% της εγκληματικότητας. Ακόμη σε κάθε αστυνομική διεύθυνση της περιφέρειας υπάρχει 25%-40% πλεονάζον αστυνομικό προσωπικό. Είναι κατανοητό οι τοπικοί αστυνομικοί να συνεκτιμούν τα δεδομένα των κοινωνιών που ζουν ή να φροντίζουν να μην κλονίζουν ισορροπίες. Ομως όχι κι αυτό που συνέβη στη Μυτιλήνη και στη Χίο πριν από δέκα ημέρες, όπου πολλοί αξιωματικοί των αστυνομικών υπηρεσιών στις συγκεκριμένες περιοχές αντιμετώπισαν τους συναδέλφους τους από τα ΜΑΤ και τις κεντρικές αστυνομικές υπηρεσίες σαν… ξένη δύναμη ή ως κατακτητές. Κι έτσι οδήγησαν με την αδιαφορία και τις σκόπιμες ενέργειές τους στον τραυματισμό 50 αστυνομικών. Δεν είναι δυνατόν να τους δίνουν λανθασμένες εντολές, να μην τους καλύπτουν στις κινήσεις τους και μετά να κατηγορούν τα ΜΑΤ στους ντόπιους. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι ενιαία και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα…».
Σε αυτές τις αναφορές προχώρησαν, μιλώντας στα «ΝΕΑ», υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου στα δύο νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που προκάλεσαν τον τραυματισμό δεκάδων αστυνομικών αλλά και πολιτών.
Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή
- Η εξομολόγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την Αθλέτικ Μπιλμπάο
- Πορτογαλία: Συνελήφθη η μητέρα που εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της σε δάσος
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί αναβάλλεται επειδή δεν βρέθηκε φλέβα, άλλη στη Φλόριντα έγινε κανονικά
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου, επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Αποφεύγει την εξεταστική η κυβέρνηση επικαλούμενη «εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική» – Σε εξέλιξη η συζήτηση



