Κομμάτι μετεωρίτη εντοπίστηκε στο Νόβο Μέστο
Εξειδικευμένη ανάλυση του βάρους 203 γραμμαρίων κομματιού μετεωρίτη, που ονομάστηκε Νόβο Μέστο, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του.
Κομμάτι μετεωρίτη εντοπίστηκε στο χωριό Πρέτσνα κοντά στο Νόβο Μέστο στη Σλοβενία. Το κομμάτι μετεωρίτη ανακάλυψε ο Γκέγκορ Κος από την Πρέτσνα. Εξειδικευμένη ανάλυση του βάρους 203 γραμμαρίων κομματιού μετεωρίτη, που ονομάστηκε Νόβο Μέστο, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το κομμάτι του μετεωρίτη εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και η κίνηση αυτή ανιχνεύτηκε από αισθητήρες σεισμού στο νότο της χώρας, καθώς επίσης στην Κροατία και την Ιταλία.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες κομμάτια μετεωρίτη βρίσκονται διάσπαρτα στη Σλοβενία και παροτρύνουν τους πολίτες να ελέγξουν τις αυλές και τις στέγες των σπιτιών τους.
Τα ευρήματα αυτού του είδους είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της επιστήμης και της γεωλογίας, γι αυτό και όποιος βρίσκει ένα θραύσμα μετεωριτών πρέπει να το παραδώσει για αναλύσεις. Στη συνέχεια, το κομμάτι αυτό επιστρέφεται σε αυτόν που το εντόπισε.
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]



