Βρετανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα διορίσει τον Ρίσι Σουνάκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News ύστερα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Τζάβιντ κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού ανασχηματισμού.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του, στο πλαίσιο του πρώτου κυβερνητικού ανασχηματισμού μετά το Brexit, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
«Ο Τζάβιντ απέρριψε τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έπρεπε να αποπέμψει όλους τους ειδικούς συμβούλους του και να τους αντικαταστήσει με ειδικούς συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κανένας υπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αποδεχόταν αυτούς τους όρους», δήλωσε πηγή του περιβάλλοντος του Τζάβιντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα διορίσει τον Ρίσι Σουνάκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News ύστερα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Τζάβιντ κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού ανασχηματισμού.
- Επανάσταση ή «γελοιότητα»; Τι λέει ο Economist για τα τροχιακά data center
- Πυρκαγιά μετά από επίθεση με drone στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο λιμάνι Φουτζάιρα στα ΗΑΕ
- Χανιά: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό 17χρονης
- Ιράν: Την κατάληψη του νησιού Χαργκ εξετάζει ο Τραμπ – Η επιχείρηση θα απαιτούσε χερσαίες δυνάμεις
- Οπαδοί της Ροσάριο πέταξαν φουσκωτές κούκλες με φανέλες της Νιούελς στο γήπεδο (vid)
- Όσκαρ 2026: Λίγες εκπλήξεις, πολλά Τιμοτέ Σαλαμέ αστεία και ένας safe δρόμος





