Έσβησε το… όνειρο Ερντογάν για την τουρκική «Disneyland»
Η κατασκευή του είχε κοστίσει 750 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 2019 από τον τούρκο πρόεδρο λίγο πριν της δημοτικές εκλογές της χώρας
«Λουκέτο» βάζει τελικά το φιλόδοξο θεματικό πάρκο της Άγκυρας παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η κατασκευή του είχε κοστίσει 750 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 2019 από τον τούρκο πρόεδρο λίγο πριν της δημοτικές εκλογές της χώρας.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sözcü, περίπου 100 εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, ενώ η είσοδος του πάρκου έχει σφραγιστεί με μπάρες.
Τα εγκαίνιά του είχε κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μάλιστα, είχε εκτιμήσει πώς θα γινόταν πόλος έλξης για περίπου 5 εκατομμύρια Τούρκους και ξένους επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο.
Αντίστοιχες δηλώσεις βέβαια είχαν γίνει και από άλλους τούρκους αξιωματούχους. «Θα φέρει 10 εκατομμύρια τουρίστες στην πρωτεύουσα ετησίως. Θα εισέλθουμε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες» είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας.
Γιατί βάζει λουκέτο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία που λειτουργούσε το πάρκο με κόστος 26,4 εκατ. λιρών τον χρόνο βρισκόταν σε οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα, το πάρκο δεν διέθετε γκάμα ελκυστικών χώρων ψυχαγωγίας για να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο.
Την ίδια ώρα, οι κριτικές που υπέβαλλαν επισκέπτες και τουρίστες στη Google δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για ερασιτεχνική λειτουργία.
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
