Πριν πέντε χρόνια και την μεγάλη συναυλία των VIC στην Τεχνόπολη αρκετοί από τους Αθηναίους δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή τους.

Η μπάντα κατάφερε με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει τη ροκ μουσική με τον παραδοσιακό ήχο των Ιωαννίνων και μάλιστα με παραδοσιακό κλαρίνο επί σκηνής.

Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο Φάληρο οι VIC κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βίντεο κλιπ «For The Innocent».

Οι τρεις παιδικοί φίλοι, ο Αλέξης Καραμέτης, ο Άρης Γιαννόπουλος και ο Άκης Ζώης, έπαιζαν μουσική από το γυμνάσιο και δοκίμαζαν τις δυνατότητές του σε διάφορα όργανα. Μετά από πειραματισμούς και τζαμαρίσαμτα πάντα με βάση τη ροκ ξεκίνησαν να προσθέτουν παραδοσιακούς ήχους στη μουσική τους.

Όλα ήρθαν φυσικά όπως δηλώνουν οι ίδιοι και ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι κάνουν κάτι τρομερά πρωτότυπο. Παρόλα αυτά αν και παρόμοιες μουσικές συνθέσεις είχαν επιχειρήσει οι Socrates αλλά και σε μεγάλο βαθμό οι Mode Plagal, αυτό που κάνουν οι Villagers of Ioannina City είναι ξεχωριστό.

Ο Νίκος Αγγούσης στο κλαρινό και στα πνευστά, ο Κωνσταντίνος Λάζος στην γκάιντα και ο Αχιλλέας Ράδης στα πλήκτρα ολοκλήρωσαν την σύνθεση της ομάδας η οποία από το 2007 έχει στην κυριολεξία οργώσει τον κόσμο.

Επτά χρόνια μετά και δεκάδες συναυλίες αργότερα η μπάντα κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους «Riza» και γίνεται πολύ γρήγορα ο δίσκος της χρονιάς.

Ακόμα και οι απαιτητικοί μουσικόφιλοι «προσκυνούν» αυτά τα παιδιά που με τσαγανό και όρεξη παντρεύουν διαφορετικά είδη και το κάνουν πετυχημένα. Η πορεία από εκεί και πέρα είναι γνωστή.

Συναυλίες που φέρνουν όλο και περισσότερο κόσμο κοντά στη μπάντα. Φανατικοί θαυμαστές που τους ακολουθούν και οι Γιαννιώτες πια έχουν μια σύγχρονη μουσική για να νιώθουν περήφανη.

Τα παιδιά εξακολουθούν να πατούν στη γη, δεν δίνουν συνεντεύξεις, δεν μιλούν, δεν εμφανίζονται συχνά, αλλά όταν το κάνουν γίνεται πραγματικά χαλασμός.

Από εκείνο το αξέχαστο live στην Τεχνόπολη το 2015, αλλά και πολλά ακόμα που ήρθαν στην πορεία οι VIC καταλάβαμε ότι οι VIC είναι μια μπάντα που χρειαζόμαστε στη μουσική ζωή μας.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου οι VIC θα βρεθούν στο Tae Kwon Do με το δεύτερο full length album τους «Age of Aquarius» στη φαρέτρα τους.

Η προσθήκη τους στο roster της παγκοσμίου κλάσης rock/metal δισκογραφικής εταιρείας Napalm Records έρχεται απλά να επισφραγίσει τα παραπάνω και να ανοίξει έναν νέο κύκλο για την μπάντα από τα Ιωάννινα, με τον στόχο της παγκόσμιας καταξίωσης πλέον να φαντάζει κάτι παραπάνω από εφικτός.