Μετά τον θάνατο της προγιαγιάς τους, της βασιλομήτορος Ελισάβετ, οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ κληρονόμησαν τμήμα της περιουσίας της. Ωστόσο, η περιουσία της δεν μοιράστηκε ισάξια στα δύο αδέρφια. Ο μικρός πρίγκιπας Χάρι πήρε περισσότερα.

Φαίνεται ότι ο τέως πρίγκιπας Χάρι είναι ο αγαπημένος των Βρετανών οι οποίοι τον ταυτίζουν με τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο Χάρι θεωρείται κάπως αντισυμβατικός έναντι του θεσμού της μοναρχίας, σε αντίθεση με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ήταν άραγε ο Χάρι ο αγαπημένος δισέγγονος της προγιαγιάς του, και γι’ αυτό αποφάσισε να του κληροδοτήσει περισσότερα χρήματα απ’ ότι στον αδελφό του;

Η απάντηση είναι αρνητική.

Η βασιλομήτωρ γνώριζε πως ο κάποτε ο πατέρας των Χάρι και Γουίλιαμ θα γινόταν βασιλιάς. Και ως πρωτότοκος γιος του ο Ουίλιαμ θα ανέβαινε κι αυτός με τη σειρά του στον θρόνο.

Ο Χάρι ακολουθεί τελευταίος στη σειρά της διαδοχής, επομένως η βασιλομήτωρ θέλησε να εξασφαλίσει τον δισέγγονό της ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς.

Τα χρήματα που άφησε στα δύο δισέγγονά της συνολικά φτάνουν τα 24,3 εκατ. δολάρια. Η ακριβής αναλογία που δόθηκε στα δύο αδέρφια παραμένει άγνωστη, αλλά σύμφωνα με το BBC, ο Χάρι κληρονόμησε τα περισσότερα, μετά το θάνατο της προγιαγιάς του.

Πηγή: ΑΜΠΕ