Π. Μήτκας : Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ είναι ο νέος τσάρος της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας
Ο Περικλής Μήτκας αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας Αρχής που θα κάνει αξιολόγηση, πιστοποίηση και κατανομή κονδυλίων στα ΑΕΙ
Ο πρώην πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας θα είναι ο νέος «τσάρος» της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας καθώς αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας Αρχής που θα κάνει αξιολόγηση, πιστοποίηση και κατανομή κονδυλίων στα ΑΕΙ.
Την εισήγηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τον ορισμό του κ. Μήτκα ως προέδρου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) αποδέχθηκε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως προβλέπει ο νόμος 4653/2020 που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, θα ακολουθήσει η υποβολή της πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να αποφασίσει κατόπιν ακρόασης του προτεινόμενου.
Ο Περικλής Μήτκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Αποφοίτησε το 1985 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Σίρακιουζ των ΗΠΑ, απ΄ όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα και στην συνέχεια διδακτορικό δίπλωμα σε Computer Engineering. Έχει λάβει υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις.
Το 1990 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο και κατόπιν, το 1996, αναπληρωτής καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από το 1999 υπηρετεί ως αναπληρωτής καθηγητής και από το 2006 ως καθηγητής στο ΑΠΘ. Ήταν πρύτανης του Ιδρύματος από το 2014 έως το 2019.
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες



