Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
Η Γιουνάιτεντ επικράτησε της Σίτι αλλά η ομάδα του Γκουαρντιόλα πήρε την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ
Για δεύτερη φορά φέτος (μετά το πρωτάθλημα) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με διπλό από το «Etihad» κόντρα στην Σίτι αλλά σε αυτή την περίπτωση, αυτό δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα του Σόλσκιερ επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάτιτς αλλά η κάτοχος του τροπαίου πανηγύρισε την πρόκριση χάρη στο 3-1 του πρώτου ματς και θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στον τελικό του «Wembley».
Το γκολ του Μάτιτς στο 35′ με δυνατό σουτ έδωσε ελπίδες στους «κόκκινους διαβόλους» που όσο έβλεπαν τη Σίτι να σπαταλά τις ευκαιρίες (με Αγκουέρο και Στέρλινγκ κυρίως) και τον Ντε Χέα να τους κρατά στο ματς, ήλπιζαν για το θαύμα. Στο 76′ όμως ο Σέρβος είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε με το έργο των φιλοξενούμενων να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.
Το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε, η Γιουνάιτεντ πήρε μια νίκη γοήτρου αλλά η Σίτι πανηγύρισε την πρόκριση και θα έχει και φέτος την ευκαιρία να σηκώσει την κούπα για τρίτη σερί φορά, κόντρα στην Άστον Βίλα, στον τελικό της πρώτης Μαρτίου.
Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Γουόκερ, Οταμέντι, Κανσέλο, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Μαχρέζ (68’ Νταβίντ Σίλβα), Ντε Μπρόινε (90+1’ Στόουνς), Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο (90+3’ Ζέσους).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο (79’ Μάτα), Ουίλιαμς, Φρεντ, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (65’ Περέιρα), Γκρίνγουντ (46’ Τζέιμς), Μαρσιάλ.
- Οι ελπίδες της Εθνικής πόλο για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το νέο σύστημα
- Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες σε ουκρανική επίθεση στη Βορονέζ – Κατέλαβαν χωριό οι ρωσικές δυνάμεις
- Λάρισα: 55χρονος πέθανε ενώ χόρευε σε νυχτερινό κέντρο
- Gen Z και εργασία: Δεν είναι τεμπελιά, «μινιμαλισμός καριέρας» λέγεται – Τι είναι και γιατί έχει γίνει τάση
- LIVE: Καρδίτσα – Ολυμπιακός
- IRIS: Νέο πλαίσιο λειτουργίας – Τι αλλάζει από 15 Ιανουαρίου σε ημερήσια όρια

