Παραιτήθηκε η Σακελλαροπούλου από πρόεδρος του ΣτΕ
Η κ. Σακελλαροπούλου θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της, αφού δώσει θρησκευτικό όρκο σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας στις 13 Μαρτίου 2020 του απερχόμενου ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου
Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, την παραίτησή της από την θέση της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η παραίτηση της κ. Σακελλαροπούλου υποβλήθηκε μετά την επιλογή της από την Βουλή, με 261 ψήφους, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Η κ. Σακελλαροπούλου θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της, αφού δώσει θρησκευτικό όρκο σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας στις 13 Μαρτίου 2020 του απερχόμενου ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου.
Στο ΣτΕ, την κ. Σακελλαροπούλου, θα αναπληρώνει, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος, Αθανάσιος Ράντος, μέχρι το υπουργικό συμβούλιο να επιλέξει τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ.
Ο κ. Ράντος είχε αναπληρώσει και πάλι την κενή θέση του προέδρου του ΣτΕ, όταν είχε παραιτηθεί, λίγο πριν την συνταξιοδότησή του, ο Νικόλαος Σακελλαρίου. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει τη διαδικασία πλήρωσης της κενής θέσης του προέδρου του ΣτΕ.
- Evangelos Marinakis: ‘Protect Our Ships and Sailors and We Will Help Reopen the Strait of Hormuz for all Our Benefit’
- Η αμφιλεγόμενη ζωή του Pablo Picasso και η «συγγνώμη» της Rosalía
- ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Άρτας 26-18: Κυπελλούχες για όγδοη φορά οι «ασπρόμαυρες» (vid)
- Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αρνούνται την εμπλοκή στον πόλεμο στο Ιράν – Αιτία, η ερμηνεία του Τραμπ για τη συμμαχία
- Μητσοτάκης: Νέες υποσχέσεις για ενεργειακό και χωροταξικό στη βιομηχανία
- Κηφισιά: Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία 50χρονος επιχειρηματίας πρώην σύντροφος πασίγνωστης ηθοποιού






