Μέρκελ για Λιβύη : Μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων
Σαφώς πιο κοντά έχουν έλθει οι ευρωπαίοι εταίροι σε ό,τι αφορά την εμφύλια σύγκρουση στη Λιβύη, σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
Σαφώς πιο κοντά έχουν έλθει οι ευρωπαίοι εταίροι σε ό,τι αφορά την εμφύλια σύγκρουση στη Λιβύη, επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι στην επιτυχία της Διάσκεψης του Βερολίνου συνέβαλε σημαντικά και η Ευρώπη.
Προσέγγιση
Η καγκελάριος Μέρκελ παραδέχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι υποστήριξαν εν μέρει διαφορετικές πλευρές στον λιβυκό εμφύλιο, δήλωσε ωστόσο ότι τώρα η ίδια αισθάνεται πως έχουν προσεγγίσει ο ένας τον άλλον πολύ περισσότερο από ό,τι πριν δύο χρόνια.
Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα για την συνεισφορά τους τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.
Ο Γκουτέρες
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ερωτώμενος σχετικά με τον μελλοντικό ρόλο της Ευρώπης στην κρίση της Λιβύης, τόνισε ότι οι μελλοντικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές και από τις δύο πλευρές της διένεξης και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στην ανοικοδόμηση της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ
- «Τέλος το Κόπα Άφρικα για τον Ντέσερς, λόγω τραυματισμού»
- Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Νικόλ Κίντμαν για το 2026, έπειτα από μια δύσκολη χρονιά
- ΕΛΣΤΑΤ: Το 0,5% των επιχειρήσεων ελέγχει το 44% του τζίρου – Σε ρόλο κλειδί οι ελληνικές πολυεθνικές
- Όταν ο Άστον Κούτσερ κατέθεσε στη δίκη ενός serial killer – Είχε βγει ραντεβού με ένα από τα θύματά του
- Angi: Σκηνοθέτησε τη δολοφονία της φίλης της με σπέρμα από οίκο ανοχής – Η υπόθεση που έγινε σειρά στο Netflix
- Παγκόσμια οικονομία: Ανθεκτικότητα ή αναστάτωση; – Προβλέψεις για τις μεγαλύτερες αγορές το 2026






