Τσεχία : Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε ίδρυμα για ανθρώπους με αναπηρία
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις μίλησε για «μια τρομερή τραγωδία».
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε ίδρυμα για ανθρώπους με αναπηρία στην Τσεχία, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων στη δημόσια τσεχική τηλεόραση.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ίδρυμα στο οποίο ζουν κυρίως άνδρες με διανοητικές και άλλες αναπηρίες στην πόλη Βέιπερτι, στο βορειοδυτικό τμήμα της Τσεχίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.
Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, στη χώρα.
Το 2010 εννέα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πράγα που χρησιμοποιούσαν άστεγοι, ενώ το 1995 οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην τσεχική πρωτεύουσα.
Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις μίλησε για «μια τρομερή τραγωδία», σημειώνοντας σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν βρεθεί ακόμη.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 05:00 πμ τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος).
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την σβήσουν μέσα σε λίγες ώρες.
Η εφημερίδα Dennik N έγραψε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο και ότι τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από την εισπνοή καπνού.
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»



