
Σομαλία : Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα
Περίπου 100 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος σε φυλάκιο ελέγχου που βρίσκεται σε πολυσύχναστο προάστιο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές
Περίπου 100 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος σε φυλάκιο ελέγχου που βρίσκεται σε πολυσύχναστο προάστιο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές.
«Τώρα έχουμε περίπου 100 νεκρούς από την τρομακτική επίθεση» δήλωσε ο αξιωματικός της Αστυνομίας Αχμέτ Μπασάν.
Στα νοσοκομεία Shafi και Medina μεταφέρθηκαν μετά τη φονική έκρηξη δεκάδες νεκροί και τραυματίες.
Σύμφωνα με τον Μπασάν, και άλλα νοσοκομεία δέχτηκαν νεκρούς και τραυματίες από την αιματηρή επίθεση.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε πολυσύχναστη περιοχή της πόλης.
Αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, εμποδίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός 10%
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς απειλεί την fast fashion – Έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε ρούχα και sneakers
- Η Google επενδύει έως και 40 δισ. δολάρια στην Anthropic



