Στο Μοναστηράκι και στη ΓΑΔΑ έδωσαν χτες ραντεβού δεκάδες ακτιβίστριες και ακτιβιστές για να στείλουν μήνυμα φωνάζοντας μαζί «Παρούσα».

Τραγουδώντας την ελληνική έκδοση του τραγουδιού «El violador eres tu» που ξεκίνησε από το γυναικείο κίνημα Las Tesis στη Χιλή και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, διαδήλωσαν κατά της γυναικοκτονίας.

«Όταν βγήκαν τα μαντίλια, κλαίγαμε»

«Η πιο δυνατή στιγμή, το προσκλητήριο νεκρών με τα ονόματα των γυναικών και των θηλυκοτήτων που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους από συντρόφους, κράτος, φασίστες. Δύο κορίτσια έλεγαν τα ονόματα και όλες μαζί φωνάζαμε Παρούσα» αναφέρει η φεμινιστική ομάδα «Καμιά Ανοχή» στην ανάρτησή της.

«Όταν βγήκαν τα μαύρα μαντήλια από τα μάτια, οι μισές κλαίγαμε….».

Οι ίδιο έδωσαν το επόμενο ραντεβού την Κυριακή, στις 11 στο Σύνταγμα, για τη δεύτερη περφορμανς. «Το χρωστάμε σε αυτές που δεν θα είναι εκεί. Στις δολοφονημένες».

Την προηγούμενη βδομάδα το ίδιο τραγούδι είχε ταξιδέψει και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Γυναίκες με δεμένα τα μάτια τους συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου Κρήτης και με τον ήχο από τα τύμπανά τους, τραγούδησαν σε ελληνικούς στίχους και χόρεψαν τον ύμνο ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Το τραγούδι «ο βιαστής είσαι εσύ» έχει ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Η πατριαρχία μας δικάζει,
μας δικάζει από τη γέννα,
οι γυναίκες τιμωρούνται,
είναι η βία που δεν βλέπεις
Ο βιαστής είσαι εσύ» ,

βροντοφώναξαν οι γυναίκες σε  απόλυτο συγχρονισμό.