Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «Parker Solar Probe» αποκαλύπτει τα μυστικά του Ήλιου

Το «Parker Solar Probe» αποκαλύπτει τα μυστικά του Ήλιου

Το «Parker Solar Probe», η διαστημική βολίδα της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος (NASA), προσέγγισε τον Ηλιο εγγύτερα από οποιοδήποτε άλλο διαστημικό σκάφος, στέλνοντας στο κέντρο ελέγχου της αποστολής τις πρώτες παρατηρήσεις από τα άκρα της καυτής ηλιακής ατμόσφαιρας

Το «Parker Solar Probe», η διαστημική βολίδα της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος (NASA), προσέγγισε τον Ηλιο εγγύτερα από οποιοδήποτε άλλο διαστημικό σκάφος, στέλνοντας στο κέντρο ελέγχου της αποστολής τις πρώτες παρατηρήσεις από τα άκρα της καυτής ηλιακής ατμόσφαιρας.

Τα πρώτα δεδομένα αποκαλύπτουν στοιχεία που διευκολύνουν την απάντηση ερωτημάτων, παραδείγματος χάρη γιατί η ατμόσφαιρα του Ηλίου, το «ηλιακό στέμμα», είναι εκατοντάδες φορές θερμότερο από την επιφάνειά του, αλλά και στοιχεία για την προέλευση των ηλιακών ανέμων.

Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, το «Parker Solar Probe», που έχει μέγεθος αυτοκινήτου, θα ακολουθήσει μια περισσότερο ελλειπτική τροχιά, που θα το οδηγήσει τόσο κοντά στον Ηλιο, ώστε πρακτικά θα τον αγγίξει.

Μια αντένδειξη αυτής της προσέγγισης είναι ότι η βολίδα δεν πρόκειται να αποστείλει εικόνα, καθώς, αν έστρεφε την κάμερά της προς τον Ηλιο, αυτή θα έλιωνε. Ολα τα όργανα του «Parker Solar Probe» είναι στραμμένα πλαγίως και μετρούν τα υπερηχητικά φορτισμένα σωματίδια από τα οποία αποτελούνται οι ηλιακοί άνεμοι.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024