Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O διευθυντής προγράμματος του Μελωδία FM στο One Channel: Η νύχτα επιβάλλει ονόματα

O διευθυντής προγράμματος του Μελωδία FM στο One Channel: Η νύχτα επιβάλλει ονόματα

Στο πλατό της εκπομπής Citizen One βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου ο διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία FM, Δημήτρης Βραχνός, όπου μίλησε για τον κόσμο της μουσικής μέσα από τα δικά του μάτια

Στο πλατό της εκπομπής Citizen One βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου ο διευθυντής προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία FM, Δημήτρης Βραχνός, όπου μίλησε για τον κόσμο της μουσικής μέσα από τα δικά του μάτια.

Εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο γεννιέται ένα σουξέ υποστηρίζοντας πως δεν είναι απαραίτητο το ραδιόφωνο να επιβάλει ένα τραγούδι. Αντιθέτως, ένα επιτυχημένο τραγούδι γεννιέται τη νύχτα σε μια μουσική σκηνή. Αν και εφόσον ο κόσμος δείξει την προτίμησή του σε αυτό, τότε και το ραδιόφωνο θα προσπαθήσει να το αναδείξει. Ο ίδιος προτιμά και θεωρεί υποχρέωσή του να διατηρεί μια απόσταση από τα τραγούδια που παίζονται στο σταθμό του. Αυτό που κάνει, είναι να επιβεβαιώνει ότι ταιριάζει με το ρεπερτόριο του σταθμού και με το κατά πόσο μπορεί να υποστηριχθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα τραγούδια. «Η νύχτα επιβάλλει ονόματα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μίλησε για την πορεία του ελληνικού τραγουδιού από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα και για τα είδη της μουσικής που βρέθηκαν στη μαζική προτίμηση του κοινού ανά τα χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Βραχνό, κατά τη μεταπολίτευση «υπήρχε η ανάγκη του κόσμου να ταυτιστεί με ένα ρεπερτόριο πολιτικό που του δίνει ταυτότητα. Μετά η ανάγκη για ταυτότητα αλλάζει».

Από τη δεκαετία του ’80, το μουσικόφιλο κοινό επιλέγει ροκ ήχους που έρχονται κυρίως από τη Δύση, αλλά και από την ελληνική μουσική σκηνή. Την ίδια στιγμή κάνει την εμφάνισή του και το έντεχνο.

Ωστόσο, στα χρόνια της κρίσης αν και έχουν γίνει απόπειρες σύνθεσης πολιτικού τραγουδιού, περισσότερο στη χιπ χοπ σκηνή, κανένα δεν έχει ξεχωρίσει ούτε έχει αποτυπώσει τις συνθήκες και τα συναισθήματα του ελληνικού λαού. «Το καλό πολιτικό τραγούδι θα προκύψει αφού μεταβολίσουμε όλο αυτό που έχει συμβεί», υποστήριξε ο κ. Βραχνός και πρόσθεσε πως «χρειάζεται χρόνος να το χωνέψουμε και μετά να δημιουργήσουμε κάτι καλλιτεχνικά ενδιαφέρον, διαφορετικά θα έχουν όλα οργή».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024