Προειδοποίηση Τραμπ στον Ερντογάν για τους S-400
O Ντόναλντ Τραμπ θα προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτήν την εβδομάδα, ότι η χώρα του κινδυνεύει με κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400
Ο σύμβουλος ασφαλείας Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτήν την εβδομάδα, ότι η χώρα του κινδυνεύει με κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.
«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για τους S-400» επισήμανε ο Ο΄ Μπράιαν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για σημαντικές αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που ο πρόεδρος θα δώσει σε εκείνον (τον Ερντογάν), ξεκάθαρα, όταν βρεθεί εδώ στην Ουάσιγκτον».
Ο σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ προειδοποίησε, επίσης, ότι εάν η Τουρκία δεν απαλλαγεί από το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, οι κυρώσεις θα είναι πιθανόν το επόμενο βήμα.
«Οι κυρώσεις θα εγκριθούν από το Κογκρέσο με μια συντριπτική δικομματική πλειοψηφία και η Τουρκία θα νιώσει τις επιπτώσεις αυτών των κυρώσεων» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Το έχουμε καταστήσει σαφές στον πρόεδρο Ερντογάν».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την προσεχή Τετάρτη.
- Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ
- Σομαλιλάνδη: Πού βρίσκεται – Γιατί το Ισραήλ προχώρησε στην αναγνώρισή της
- Μονακό – Ρεάλ Μαδρίτης 100-95: Η ομάδα του Σπανούλη νίκησε τη «Βασίλισσα»
- Φωκίδα: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια – Ο 5ος της παρέας που δεν ακολούθησε, ειδοποίησε τις αρχές
- Γάζα: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
- Όταν το στυλ γίνεται άμυνα: Πώς ο Λάκης Γαβαλάς κέρδισε τον σεβασμό μέσα στη φυλακή


