Ρωσία κατά ΗΠΑ : Οι Αμερικάνοι εγκατέλειψαν τους Κούρδους στη Συρία
«Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ υπήρξαν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων. Πλέον οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους στη βόρεια Συρία έπειτα από χρόνια στενής συνεργασίας, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για την Συρία Τζέιμς Τζέφρι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την απομάκρυνση των Κούρδων από τη «ζώνη ασφαλείας».
«Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ υπήρξαν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων. Πλέον οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν. Τώρα προτιμούν να αφήσουν τους Κούρδους στα σύνορα και σχεδόν να τους αναγκάσουν να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων», επεσήμανε ο Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ήταν ξεκάθαρο πως, αν οι Κούρδοι δεν απομακρύνονταν από τη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας στη συροτουρκική μεθόριο, τότε οι Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναγκάζονταν να φύγουν από την περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση οι εναπομείναντες Κούρδοι θα αναγκάζονταν να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;

