Γερμανία : Προτείνει ζώνη ασφαλείας στα τουρκοσυριακά σύνορα
Το Βερολίνο θα προτείνει στο ΝΑΤΟ τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.
Ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία σκοπεύει να παρουσιάσει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.
Όπως είπε η γερμανίδα υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει συμφωνήσει με το σχέδιο και το έχει προτείνει στους Δυτικούς συμμάχους της Γερμανίας. Η Κραμπ-Καρενμπάουερ θα το παρουσιάσει στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.
Όπως υπενθύμισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, θα πρέπει το γερμανικό κοινοβούλιο να δώσει την έγκρισή του προκειμένου να συμμετάσχουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτήν την επιχείρηση.
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία εξαπέλυσε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι στοχεύει το Ισλαμικό Κράτος και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), αφού οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από την περιοχή.
Το Βερολίνο θεωρεί ότι η επιχείρηση αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο αλλά προς το παρόν δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, παρά μόνο περιορισμούς στην πώληση όπλων.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ είπε ότι η κατάσταση στη Συρία υπονομεύει την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης, την οποία επέκρινε επειδή έχει περιοριστεί σε ρόλο θεατή.
«Το ερώτημα του πώς μπορεί να μοιάζει αυτή η λύση έγκειται στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο, με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ρωσίας, με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης», κατέληξε.
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τίμι Άλεν
- Κλειστός ο Δήμος Πυλαίας–Χορτιάτη την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου λόγω συμμετοχής στην απεργία των δήμων της χώρας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες για το σκάνδαλο – Aνάμεσά τους γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής
- Τροχαίο στο Παγκράτι: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό που διέσχιζε τον δρόμο
- Πάσχος Μανδραβέλης: «Μετά όσα είπα για τον Φραπέ με απείλησαν ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ»
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει μέτρα ενόψει Ολυμπιακού για να μη γίνει… ΣΕΦ το γήπεδό της!


