Υπερκάλυψη 4,56 φορές για το «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής
Οι επενδυτές προσέφεραν 684 εκατ. ευρώ και η εταιρεία θα αντλήσει 150 εκατ. ευρώ
Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το νέο «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής ΜΑΕΧ, θυγατρικής της Τέρνα Ενεργειακής ύψους 150 εκατ. ευρώ. Η έκδοση καλύφθηκε 4,56 φορές καθώς οι προσφορές ανήλθαν στα 684 εκατ. ευρώ.
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,7%, κοντά στο κατώτατο όριο του εύρους διακύμανσης της απόδοσης που είχε οριστεί στο 2,6%.
Η διάρκεια του οµολόγου της Τέρνα Ενεργειακής ΜΑΕΧ είναι 7ετής και δεν υπάρχει δικαίωµα πρόωρης εξόφλησής του.
Που θα αξιοποιηθούν τα κεφάλαια
Από τα 150 εκατ. ευρώ της έκδοσης, τα 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αποπληρωμής του προηγούμενου ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, το οποίο επίσης είχε χρησιμοποιηθεί για πράσινες επενδύσεις.
Τα υπόλοιπα (περίπου 90 εκατ. ευρώ), θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και μέρος του κόστους εξαγοράς αιολικού πάρκου στην πολιτεία Τέξας, των ΗΠΑ.
Συνολικά, η Τέρνα Ενεργειακή λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται πλέον σε 1.390 MW.
Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας






