Σύμη : Αποχώρηση προσφύγων από το νησί
Πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στη Σύμη επιβιβάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο αρματαγωγό «Ικαρία».
Αποχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας από τη Σύμη πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονταν στο νησί.
Σύμφωνα με το life-events.gr, επιβιβάστηκαν στο αρματαγωγό «Ικαρία» με πιθανότατο προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Aπό εκεί θα μοιραστούν σε διαφορές υποδομές στην ηπειρωτική χώρα.
Δείτε φωτογραφίες από την αποχώρηση των προσφύγων
Δεν ήταν επαρκείς οι υποδομές στη Σύμη
Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, και οι κάτοικοι του νησιού είχαν τονίσει πολλές φορές τη δραματική κατάσταση που επικρατούσε με τις συνεχόμενες αφίξεις προσφύγων.
Η Σύμη δεν έχει επαρκείς υποδομές για τη φιλοξενία τόσο πολλών προσφύγων. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία υπαίθριων καταυλισμών στους δρόμους του γραφικού νησιού των Δωδεκανήσων.
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Τι λέει για το Ευαγγέλιο και τους πίνακες – Η ανακοίνωση της γκαλερί
- Παναθηναϊκός: Χωρίς Χολμς η δωδεκάδα για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Χειροπέδες σε μεγιστάνα πετρελαίου στη Βενεζουέλα – Χωρίς εξηγήσεις η κράτησή του
- Αμερικανικό μπλόκο σε δύο ρωσικά τάνκερ που κατευθύνονται στην Κούβα
- Διπλός πονοκέφαλος της ΚΕΔ με το VAR
- Η κυβέρνηση Τραμπ μήνυσε το Χάρβαρντ – «Δεν προστατεύει τους Εβραίους και Ισραηλινούς φοιτητές»

