Συνήγορος του Πολίτη : Μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των ενισχύσεων στους παραγωγούς
Καμπανάκι για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην απονομή ενισχύσεων στους παραγωγούς χτυπά ο Συνήγορος του Πολίτη, τονίζοντας ότι αυτό συνεπάγεται απώλειες στο αγροτικό εισόδημα για μεγάλο διάστημα.
«Διαπιστώνουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των ενισχύσεων στους παραγωγούς. Επίσης διαπιστώνουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των ενστάσεων των παραγωγών. Αυτό σημαίνει ότι το αγροτικό εισόδημα υφίσταται απώλειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.»
» Επίσης, έχουμε περιπτώσεις που υπάρχουν σφάλματα στην χαρτογράφηση των αγροκτημάτων, τα οποία με δυσκολία μπορούν να διορθωθούν, με αποτέλεσμα και πάλι να υπάρχουν απώλειες στις ενισχύσεις των αγροτών. Αυτή την στιγμή λοιπόν, οι καθυστερήσεις μπορεί να φτάνουν τα δύο και τρία χρόνια».
Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, σε δήλωσή του στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Λάρισα για την παρουσίαση της ειδικής έκθεσης της Αρχής, με θέμα «Ενισχύσεις και Πρωτογενή Παραγωγή».
Απαιτείται εξορθολογισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ
Όπως είπε ο κ. Ποττάκης, στην έκθεση καταγράφεται ο ρόλος και η λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ρόλος των ενδιάμεσων φορέων, αλλά και ο ρόλος και η αποτελεσματικότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού, ο Συνήγορος του Πολίτη τόνισε πως «χρειάζεται να εξορθολογήσουμε όλο τον τρόπο λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού, ώστε τουλάχιστον η ελληνική διοίκηση να λειτουργεί πιο εύρυθμα, ενόψει του νέου μοντέλου απονομής των ενισχύσεων που θα είναι αρκετά προβληματικό για τους Έλληνες παραγωγούς».
Σημειώνεται πως στην ειδική έκθεση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και δεκατέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις της ανεξάρτητης Αρχής, για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων, ιδίως στον τομέα των ενισχύσεων, αλλά και για την προετοιμασία των Ελλήνων παραγωγών εν όψει των νέων συνθηκών.
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




















































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442