
Ινδονησία : Τουλάχιστον ένας νεκρός από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ
Ο σεισμός των 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε αρκετά κτίρια, αλλά και μία κατολίσθηση, όπως διευκρίνισε η ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη αγνοείται στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό 6,5 βαθμών που συγκλόνισε την Πέμπτη το αρχιπέλαγος των Μολούκων, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε αρκετά κτίρια, αλλά και μία κατολίσθηση, όπως διευκρίνισε η ινδονησιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Ένας άνδρας σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή την ώρα που προσπαθούσε να γλιτώσει από τον σεισμό, ενώ ένας ακόμη αγνοείται μετά την κατολίσθηση, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
Ο σεισμός, που είχε μέγεθος 6,5 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μολούκες, σημειώθηκε στις 08:46 τοπική ώρα (02:46 ώρα Ελλάδας).
Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.
«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αμπόν και τα περίχωρά της», εξήγησε ο Ράχματ Τριγιόνο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλίματος και γεωφυσικής της Ινδονησίας.
Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 17.000 νησιά, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα.
Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια.
Πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου σεισμός 7,5 βαθμών, που προκάλεσε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή Πάλου. Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται.
- Πάτρα: «Να μην υπάρξει ποτέ ξανά παιδί που θα βιώσει τέτοια φρίκη» λέει η Διοικήτρια στο Καραμανδάνειο για το βρέφος
- Νίκολιτς: «Στο ποδόσφαιρο παίρνεις αυτό που δικαιούσαι»
- Σέρρες: Φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στα Ίβηρα – Κάηκαν έντεκα πρόβατα
- Μελόνι: Η αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, δεν είναι ταμπού
- Μπαρτζώκας: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα αν βάζαμε μερικά ελεύθερα σουτ»
- Ο Πούτιν κήρυξε προσωρινή εκεχειρία με την Ουκρανία λόγω Πάσχα

