Ινδονησία: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες εξαιτίας του ισχυρού σεισμού
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε προχθές, Παρασκευή, στα ανοιχτά των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν αργά χθες, Σάββατο, οι Αρχές της χώρας
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε προχθές, Παρασκευή, στα ανοιχτά των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν αργά χθες, Σάββατο, οι Αρχές της χώρας.
Ο σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών, έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τζακάρτα, με τον κόσμο να βγαίνει πανικόβλητος από πολυώροφα κτίρια.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα ύψους 3 μέτρων, που πάντως ήρθη μερικές ώρα αργότερα.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή ανακοπή την ώρα του σεισμού, δήλωσε αργά χθες ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Άγκους Γουιμπόγο.
Ένα τέταρτο θύμα σκοτώθηκε ενώ εγκατέλειπε το σπίτι του την ώρα του σεισμού, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω κρίσης πανικού.
Τουλάχιστον άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 1.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους, ειδικά στη νήσο Σουμάτρα, κατά την ίδια πηγή.
Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, αφού οι Αρχές τούς διαβεβαίωσαν ότι ο κίνδυνος είχε περάσει.
Περίπου 200 κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές και 13 κατοικίες καταστράφηκαν.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις












![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442