
Ιταλία: Ταχύπλοο συνετρίβη στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας – Τρεις νεκροί
Το πλήρωμα με επικεφαλής έναν 76χρονο Ιταλό επιχειρηματία Φάμπιο Μπούτσι, επιχειρούσε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του Μονακό και της Βενετίας
Ένα ταχύπλοο, που επιχείρησε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας, συνετρίβη χθες βράδυ σε τεχνητό ύφαλο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής.
Προσπαθούσαν να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ
Το πλήρωμα με επικεφαλής έναν 76χρονο Ιταλό επιχειρηματία Φάμπιο Μπούτσι, ο οποίος ήταν πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με ταχύπλοα, επιχειρούσε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του Μονακό και της Βενετίας.
Η εφημερίδα Corriere della Sera έγραψε ότι το σκάφος έτρεχε επί 18 ώρες και 32 λεπτά όταν συνέβη το δυστύχημα και η μέση ταχύτητά του ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο Μπούτσι και οι άλλοι δύο χειριστές του σκάφους -ένας εκ των οποίων ήταν Βρετανός- σκοτώθηκαν, ενώ το τέταρτο μέλος έπεσε στη θάλασσα και επέζησε, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Ο Μπούτσι σχεδίαζε και κατασκεύαζε ταχύπλοα με την εταιρεία του FB Design και με αυτά έτρεχε σε αγώνες από το 1960 πετυχαίνοντας πολλά ρεκόρ περιλαμβανομένου του ρεκόρ μεγάλης απόστασης για τη θαλάσσια διαδρομή Νέα Υόρκη-Βερμούδες, το 2012.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ο Μουρίνιο επιστρέφει στη Ρεάλ! Οριστική συμφωνία της βασίλισσας με τον Πορτογάλο τεχνικό»
- Ισπανία: Ελληνίδες τουρίστριες τραυματίστηκαν στη Μινόρκα – Έπεσε μέρος μπαλκονιού
- Δημόσια τέχνη και βιώσιμες μετακινήσεις στην Άρτα
- Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Πάρτυ Γενεθλίων»
- Gen Z: Παλεύει με κόλπα για δουλειά, ενώ Millennials, Gen X και Βaby Βoomers… από το σχολείο στο γραφείο
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»


