Συντονισμός Λευκωσίας- Αθήνας για Κυπριακό : Συνάντηση Αναστασιάδη – Μητσοτάκη
Λευκωσία και Αθήνα συντονίζονται για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Λευκωσία και Αθήνα συντονίζονται για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις διαβουλεύσεις με την Ειδική απεσταλμένη του ΓΓ , Τζέϊν Χολ Λουτ και την πρόοδο που σημειώνεται σχετικά με τους Όρους Αναφοράς, στην κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και άκουσε και τις δικές του απόψεις.
«Καταγράφεται πλήρης ταύτιση θέσεων Κύπρου και Ελλάδας και συμφωνία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους συμφώνησαν όπως συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν μια διεξοδική συζήτηση, για τον πλήρη προγραμματισμό και συντονισμό των επόμενων βημάτων», αναφέρει ο εκπρόσωπος .
Την επικοινωνία του Νίκου Αναστασιάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και τη συνάντησή τους την ερχόμενη Τρίτη επιβεβαίωσαν και κυβερνητικές πηγές.
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)






















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442