Open Arms: H εισαγγελία της Ιταλίας διέταξε άμεση αποβίβαση των μεταναστών στη Λαμπεντούζα
Η εντολή δόθηκε από την εισαγγελία του Αγκριτζέντο αφού ο εισαγγελέας Λουίτζι Πατρονάτζο ανέβηκε προηγουμένως στο πλοίο, μαζί με δύο γιατρούς, για να διαπιστώσει την κατάσταση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.
Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές διέταξαν το βράδυ της Τρίτης την άμεση αποβίβαση στη Λαμπεντούζα όλων των μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο κοντά στο νησί.
Η εντολή αυτή δόθηκε από την εισαγγελία του Αγκριτζέντο αφού ο εισαγγελέας Λουίτζι Πατρονάτζο ανέβηκε προηγουμένως στο πλοίο, μαζί με δύο γιατρούς, για να διαπιστώσει την κατάσταση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ανέφερε μέσω του Facebook ότι αναμένει από τους εισαγγελείς να δώσουν εντολή εκκένωσης του σκάφους.
Η ισπανική οργάνωση είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη να επιτραπεί στους περίπου 100 μετανάστες, που παραμένουν επί 19 ημέρες πάνω στο πλοίο, να αποβιβαστούν στην Ιταλία.
Ο εισαγγελέας διέταξε επίσης να κατασχεθεί προληπτικά το πλοίο μόλις φτάσει στο λιμάνι, στο πλαίσιο μιας έρευνας κατ’ αγνώστων με την υποψία της παράνομης κράτησης προσώπων, παράλειψης και άρνησης παροχής βοήθειας. Ο Σαλβίνι υποστηρίζει ότι η έρευνα αυτή αφορά προσωπικά τον ίδιο.
«Αν νομίζει κανείς ότι θα με φοβίσει με την πολλοστή προσφυγή και έρευνα, γελιέται. Θα ήταν λάθος, αφού καταφέραμε να πείσουμε την Ισπανία να στείλει ένα πλοίο (για να παραλάβει τους μετανάστες), τώρα να τους αποβιβάσουμε στην Ιταλία και να δικάσουμε τον υπουργό Εσωτερικών που εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας», τόνισε.
Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι οι ισπανικές αρχές αποφάσισαν να στείλουν ένα πολεμικό σκάφος για να παραλάβει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει στις Βαλεαρίδες.
Η Μαδρίτη έλαβε αυτήν την απόφαση αφού καμιά δεκαριά άνθρωποι πήδηξαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να φτάσουν κολυμπώντας στις ιταλικές ακτές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA-AFP-Reuters
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
- Μητσοτάκης: Μαστίγιο και καρότο στους αγρότες – «Ακραίες μορφές διαμαρτυρίας» τα μπλόκα, χρήματα με το σταγονόμετρο







