Στην Εύβοια ο γγ Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς- Ενισχύονται οι δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο
Στα Ψαχνά Εύβοιας μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Για τα Ψαχνά Εύβοιας πετάει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στο σημείο μαίνεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα ανάμεσα στο Κοντοδεσπίτι και Μακρυμάλλη στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Οι αρχές και οι κάτοικοι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να εκκενώσουν χωριά, σε περίπτωση που αυτά κινδυνέψουν από τις φλόγες.
Ο κ. Χαρδαλιάς μεταβαίνει μαζί με ειδικό κλιμάκιο της διεύθυνσης σχεδιασμού και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και θα προσγειωθεί στο δημοτικό γήπεδο Ψαχνών.
Εν τω μεταξύ, έχουν ενεργοποιηθεί εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών της περιοχής, ενώ οι ενισχύονται και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκονται στην περιοχή.
Συγκεκριμένα στην περιοχή Αγριλίτσα Ευβοίας τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 189 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 54 πυροσβέστες, 6 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με 12 πυροσβέστες και 8 μηχανήματα έργο και 10 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ.
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση

