ΕΕ: 2,9 εκ. ευρώ στη Βουλγαρία για την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων
Ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων θα λάβει η Βουλγαρία
Οικονομική βοήθεια ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων που πλήττει κλάδους της βουλγαρικής οικονομίας και προκαλεί απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, θα λάβει η Βουλγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ανακοίνωση της χορήγησης της οικονομικής βοήθειας έγινε μετά συνάντηση της υπουργού Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας Ντεσισλάβα Τάνεβα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκαΐτις.
Επίσης, η Βουλγαρία αναμένει έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που υπέστησαν απώλειες ζωϊκού κεφαλαίου από την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αναμένεται να διατεθεί -μεταξύ άλλων- για την αγορά του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού και την υλοποίηση δράσεων αντιμετώπισης της νόσου.
Εξάλλου, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται τον επόμενο μήνα στη Βουλγαρία για να εξετάσει την πρόοδο των βημάτων που λαμβάνονται με στόχο την εξάλειψη της νόσου. Τα ευρήματα του κλιμακίου θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, τη μελλοντική οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικές ομάδες – «στόχους», τα άγρια ζώα, τα ζώα που εκτρέφονται σε μονάδες εμπορικής εκμετάλλευσης και τα ζώα που εκτρέφονται σε αυλές σπιτιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Ταλιμπάν έβαλαν στο μάτι τέσσερις άνδρες που ντύθηκαν αλά Peaky Blinders – Απολογήθηκαν στην «αστυνομία ηθών»
- Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με έναν τυφλό σκύλο
- Αγροτικά μπλόκα: Το «ραντεβού» της Νίκαιας και ο δρόμος για την Ηρώδου Αττικού
- Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού
- Σημαντικά ματς στη Super League: Αμφίρροπες «μάχες» σε Λιβαδειά, Παγκρήτιο και Νέαπολη
- Ακίνητα: Χάσμα τιμών από την αγγελία στο συμβόλαιο αγοράς – Στο 34,4% η απόκλιση






