Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση τα λουκέτα στις επιχειρήσεις

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση τα λουκέτα στις επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση θέλει να δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αλλάζουν όλα στους φόρους με σκοπό όπως λέει να προκαλέσει θετικό «σοκ» στην οικονομία.

Η κυβέρνηση θέλει να δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αλλάζουν όλα στους φόρους με σκοπό όπως λέει να προκαλέσει θετικό «σοκ» στην οικονομία.

Μεταξύ των μεγάλων ανατροπών είναι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας ,ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να δώσει ανάσα στις ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις.

Στόχος είναι η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που δίνουν και τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έδειξαν για άλλη μία χρονιά πως πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία.

Βάσει της εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων υπήρξαν 45.000 περίπου λιγότερες φορολογικές δηλώσεις Ε3 επιχειρήσεων σε σχέση με το περσινό διάστημα. Άνθρωποι της αγοράς βέβαια καταγγέλλουν την κατά κόρον συνήθεια πολλών επιχειρηματιών οι οποίοι ανοιγοκλείνουν διαφορετικές επιχειρήσεις ακολουθώντας την εξής τακτική.

Ενώ έχουν σκοπό να διακόψουν την επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση εγκαίρως αλλά προτιμούν να κάνουν πρώτα τη διακοπή των εργασιών και στη συνέχεια υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση ώστε να γλιτώσουν την προκαταβολή φόρου και μετέπειτα προβαίνουν στο άνοιγμα μιας νέας.

Μάλιστα η συνηθέστερη μορφή η οποία χρησιμοποιείται είναι η ΙΚΕ ή αλλιώς οι εταιρείες του 1€ όπως αποκαλούνται στην αγορά.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024