Ρώσος στρατηγός αποκαλύπτει : Ρωσία και Τουρκία επιχειρούν από κοινού στη Συρία
Η Ρωσία και η Τουρκία επιχειρούν από κοινού στη Συρία για την εξόντωση των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Η Ρωσία και η Τουρκία επιχειρούν από κοινού στη Συρία για την εξόντωση των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
«Αναλαμβάνουν κοινές δράσεις»
Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι, Ρωσία και Τουρκία αναλαμβάνουν κοινές δράσεις αναγνώρισης και εντοπισμού όπλων, εξοπλισμού και αποθηκών πυρομαχικών τρομοκρατικών οργανώσεων.
Τις δηλώσεις του ρώσου στρατηγού μετέδωσε το Sputnik, στην τουρκική γλώσσα, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ενώ η Τουρκία στηρίζει ομάδες ανταρτών που δρουν στο συριακό έδαφος και η Ρωσία το καθεστώς της Δαμασκού, οι δυο πλευρές έκλεισαν συμφωνία τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, απαλλαγμένης από βαριά όπλα και μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων.
Ωστόσο, η συμφωνία ατόνησε τους τελευταίους μήνες, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Η επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, μετά τον οκταετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

