Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία «κλείνει το μάτι» στην Τουρκία για συνεργασία στην αν. Μεσόγειο

Η Ρωσία «κλείνει το μάτι» στην Τουρκία για συνεργασία στην αν. Μεσόγειο

Το... μάτι στην Τουρκία έκλεισε ξανά η Ρωσία, λίγες μόλις ώρες μετά την προκλητική απάντηση Ερντογάν στο τελεσίγραφο των ΗΠΑ για τους S-400, αλλά και τις πληροφορίες για συνεργασία της Μόσχας με την Άγκυρα για τα Su-35 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα οποία θα αντικαταστήσουν τα αμερικανικά F-35, τα οποία η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσει στην Τουρκία

Το… μάτι στην Τουρκία έκλεισε ξανά η Ρωσία, λίγες μόλις ώρες μετά την προκλητική απάντηση Ερντογάν στο τελεσίγραφο των ΗΠΑ για τους S-400, αλλά και τις πληροφορίες για συνεργασία της Μόσχας με την Άγκυρα για τα Su-35 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα οποία θα αντικαταστήσουν τα αμερικανικά F-35, τα οποία η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσει στην Τουρκία.

Στην περίπτωση που αναπτυχθούν προγράμματα προς όφελος όλων των πλευρών στην ανατολική Μεσόγειο, τότε ρωσικές εταιρείες μπορεί να αποφασίσουν συνεργασία με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νοβάκ στο Anadolu.

Στις δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων με αφορμή την 16η Σύνοδο Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Τουρκίας – Ρωσίας στην Αττάλεια, ο τούρκος υπουργός είπε ότι στη Μεσόγειο ρωσικές εταιρείες συμμετέχουν σε επιτυχημένα προγράμματα ενέργειας.

«Σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες συνεργασίας τις προτεραιότητες καθορίζουν τα οικονομικά συμφέροντα. Στην περίπτωση που αναπτυχθούν προγράμματα από εμπορικής άποψης προς όφελος όλων των πλευρών στην ανατολική Μεσόγειο, τότε ρωσικές εταιρείες μπορεί να αποφασίσουν για συνεργασία με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε.

Για το πρόγραμμα του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου, ο Ρώσος Υπουργός είπε ότι η εγκατάστασή του συνεχίζεται με ταχύτητα και αναμένεται η λειτουργία του το 2023. «Σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης του προγράμματος τα προβλήματα έχουν όλα επιλυθεί», ανέφερε.

Για το τουρκικό ρεύμα, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα που υλοποιούν Ρωσία και Τουρκία, προσθέτοντας ότι φτάνει στο τελευταίο του στάδιο και πως από του χρόνου θα αρχίσει η μεταφορά φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Τόνισε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για το δεύτερο μέρος του αγωγού που θα εκτείνεται στην ανατολική Ευρώπη και θα περιλαμβάνει την Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία.

Όπως είπε, αναμένεται ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα αυξηθεί και ο λόγος είναι επειδή και η ζήτηση από την Ευρώπη θα αυξηθεί και η παραγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα μειωθεί.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024